Актуелни новости

ЗАПОЧНАА ЈАНУАРСКИТЕ УПИСИ ВО ЧЕЛИНЏ

Објавено на: 18.01.2017

Како и секоја година, јазичниот центар Челинџ во јануари врши нови уписи за интензивни курсеви (времетраење четири месеци) и специјализирани курсеви по англиски, германски, италијански, француски, шпански, албански, турски и грчки јазик. Вршиме подготовка за испитите на Кембриџ (YLE, KET, PET, FCE, CAE, CPE), како и индивидуални или групни подготовки за START DEUTSCH 1, IELTS, TOEFL, TOEIC, DELF/ DALF. Уписите траат до 31 јануари. Може да се пријавите на www.challenge.edu.mk или на телефоните: 2039 939, 2455 119, 075 430316 - Влае, 076 430 308 - Аеродром, 076 430 309 - Капиштец (од 09 до 21ч.). Ве очекуваме на нашите локации ширум Скопје во Порта Влае, Карпош, Аеродром, Ново Лисиче, Кисела Вода, Ченто, Капиштец, Црниче, Радишани, Бутел и Драчево, како и во нашиот јазичен центар во Прилеп.

Училиштето за странски јазици Челинџ за мене е семејно училиште од времето кога јас одев таму на часови, а сега и мојот син. Традицијата на квалитет продолжува и денес со одлични професори како нашата Јелена.

Марина

Наставничката Кети е една од најдобрите и најпозитивните професорки по англиски во Челинџ. Знае да работи со деца и умее да го направи часот интересен. Не мотивира да продолжиме со појако темпо.

Искра

Јазиците се моја пасија и Челинџ ми овозможуваат да ја развивам.

Анкица