Актуелни новости

ЛЕТНИ ЈАЗИЧНИ ОНЛАЈН КУРСЕВИ - ЧЕЛИНЏ

Челинџ организира летни онлајн интензивни и супер интензивни курсеви за странски јазици.

Трите типови на онлајн курсеви се: СУПЕР 10, ИНТЕНЗИВЕН 5 и ЈУНИОР 3.

Овие курсеви се разликуваат од досегашните поради новите у ...

Челинџ на EdYOUfest 2019 – фестивал за професори по англиски јазик

Во соработка со Gallery TEACHERS - организација со седиште во Лондон, Англија, Challenge ја продолжува соработката, се со цел континуиран професионален развој на нашиот кадар. Понудата се однесува на сите професорки по англиски јазик во Р. Македон ...

10 ПРИЧИНИ ЗОШТО ДА УЧИТЕ СТРАНСКИ ЈАЗИК

Учењето на нов јазик може да го збогати животот на различни начини. Ова се само некои од нив:

   1. Патување

Уживајте во вашиот одмор уште повеќе, ако можете подобро да го запознаете ...

5 ПРИЧИНИ ЗОШТО ДА ПОЧНЕТЕ ДА УЧИТЕ ИТАЛИЈАНСКИ ЈАЗИК

Италијанскиот е еден од најмелодичните јазици во светот, кој ќе ви влезе под кожа со слушање само на една италијанска песна. Италијанскиот јазик е јазикот на културата, што значи дека долго пред да стане официјален јазик во самата Италија, тој бил ...

ЧЕЛИНЏ ГО ПРЕЗЕМА УПРАВУВАЊЕТО НА БАБИЛОНИЈА

Во текот на последните месеци Челинџ и Бабилонија се договорија од следната учебна година 2018 да настапат со здружени сили. Одличните наставници од Бабилонија сега ќе бидат управувани од Јазичниот центар Челинџ, кој работи повеќе од 25 години. Со ...

ЗАПОЧНАА ЈАНУАРСКИТЕ УПИСИ ВО ЧЕЛИНЏ

Како и секоја година, јазичниот центар Челинџ во јануари врши нови уписи за интензивни курсеви (времетраење четири месеци) и специјализирани курсеви по англиски, германски, италијански, француски, шпански, албански, турски и грчки јазик. Вршиме по ...

GALLERY TEACHERS ВО ЈАЗИЧЕН ЦЕНТАР ЧЕЛИНЏ

На 25.11. 2016 за првпат во Македонија гостин во јазичниот центар Челинџ беше Jason R Levine aka Fluency MC од Gallery Teachers. Тој е професор по англиски јазик и изминатите 18 години предавал англиски на деца, тинејџери, студенти и раководни лиц ...

ОД СЕПТЕМВРИ ЧЕЛИНЏ ЈАЗИЧЕН ЦЕНТАР И ВО ПРИЛЕП

Земајќи го предвид огромниот интерес за изучување на странски јазици од страна на другите градови во Македонија, Прилеп ќе биде првиот град во кој ќе отвориме училиште со врвни услуги кои долги години ги добиваат скопјани. Локацијата ќе биде во са ...

СУПЕР ИНТЕНЗИВНИТЕ КУРСЕВИ ВО ЧЕЛИНЏ ЗАПОЧНУВААТ НА 8 ЈУНИ

Поради голем интерес ова лето Челинџ ќе организира супер интензивни курсеви по англиски, германски, албански, француски ...  во времетраење од само 6 недели прилагодени на Вашите потреби. За овие 6 недели речиси секјдневно дружење Вие ќе се з ...

ОД СЕПТЕМВРИ - ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ ВО ЧЕЛИНЏ

Од Септември во Челинџ ќе биде организиран дневен престој, за помагање на Вашите деца во изработка на домашните задачи. Вашите деца секојдневно ќе можат со нашите специјализирани професори за секој предмет, навремено да си ги завршат своите училиш ...

ЧЕЛИНЏ Е ДОБИТНИК НА СЕРТИФИКАТ ЗА УСПЕШНО СПРОВЕДУВАЊЕ НА КЕМБРИЏ ТЕСТОВИТЕ

Британскиот заменик амбасадор Пол Едвардс додели сертификати на училиштата партнери кои ги спроведуваат Кембриџ тестовите.Честитки до целиот тим професори на Челинџ и учениците кои се стекнаа со меѓународни сертификати.

...

Училиштето за странски јазици Челинџ за мене е семејно училиште од времето кога јас одев таму на часови, а сега и мојот син. Традицијата на квалитет продолжува и денес со одлични професори како нашата Јелена.

Марина

Наставничката Кети е една од најдобрите и најпозитивните професорки по англиски во Челинџ. Знае да работи со деца и умее да го направи часот интересен. Не мотивира да продолжиме со појако темпо.

Искра

Јазиците се моја пасија и Челинџ ми овозможуваат да ја развивам.

Анкица