Апликација за упис

ЛЕТНИ КУРСЕВИ

Хајделберг

И оваа година, училиштето за странски јазици „Челинџ“ организира летен интензивен курс по германски јазик во најстариот универзитетски град во Германија, Хајделберг ...

НОВОСТИ

ЛЕТНИ ЈАЗИЧНИ ОНЛАЈН КУРСЕВИ - ЧЕЛИНЏ

Челинџ организира летни онлајн интензивни и супер интензивни курсеви за странски јазици ...

Челинџ на EdYOUfest 2019 – фестивал за професори по англиски јазик

Во соработка со Gallery TEACHERS - организација со седиште во Лондон, Англија, Challenge ја продо ...

10 ПРИЧИНИ ЗОШТО ДА УЧИТЕ СТРАНСКИ ЈАЗИК

Учењето на нов јазик може да го збогати животот на различни начини. Ова се само некои од нив ...

5 ПРИЧИНИ ЗОШТО ДА ПОЧНЕТЕ ДА УЧИТЕ ИТАЛИЈАНСКИ ЈАЗИК

Италијанскиот е еден од најмелодичните јазици во светот, кој ќе ви влезе под кожа со слушање само ...

ЧЕЛИНЏ ГО ПРЕЗЕМА УПРАВУВАЊЕТО НА БАБИЛОНИЈА

Во текот на последните месеци Челинџ и Бабилонија се договорија од следната учебна година 2018 да ...

ЗАПОЧНАА ЈАНУАРСКИТЕ УПИСИ ВО ЧЕЛИНЏ

Како и секоја година, јазичниот центар Челинџ во јануари врши нови уписи за интензивни курсеви (в ...

Училиштето за странски јазици Челинџ за мене е семејно училиште од времето кога јас одев таму на часови, а сега и мојот син. Традицијата на квалитет продолжува и денес со одлични професори како нашата Јелена.

Марина

Наставничката Кети е една од најдобрите и најпозитивните професорки по англиски во Челинџ. Знае да работи со деца и умее да го направи часот интересен. Не мотивира да продолжиме со појако темпо.

Искра

Јазиците се моја пасија и Челинџ ми овозможуваат да ја развивам.

Анкица